Who’s Next Festival 2018

18 februari 2018

Who’s Next laat de volgende generatie kennis maken met klassieke muziek en combineert daarvoor activiteiten op het gebied van muziekeducatie en talentonwikkeling met concerten van professionele musici en ensembles. 

Leerlingen van het Arte College, het Baken Stad College, het Oostvaarders College en PrO Almere hebben de afgelopen weken deelgenomen aan verschillende muziekeducatieprojecten en de eindpresentaties zullen te zien zijn tijdens de festivalweek Who’s Next: Move & Shake van 19 tot en met 23 februari 2018 in het KAF in Almere.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, verspreid over vier dagen. Elke dag staat een andere discipline centraal: op maandag is dat Koor, op dinsdag Compositie en Muziektheater, op woensdag Dans en op vrijdag het Leerorkest. De voorstellingen op maandag tot en met woensdag vangen aan om 20.15 uur. Op vrijdag zijn er twee voorstellingen: om 11.30 uur en om 17.30 uur.

Op maandagavond 19 februari presenteren de leerlingen van het muziekeducatieproject Koor het eindresultaat van hun harde werk. Dit project is gemaakt onder leiding van dirigente en zangcoach Emma Rekers. De leerlingen krijgen de unieke mogelijkheid om samen met het Rembrandt Frerichs Trio op te treden.

Op dinsdag 20 februari wordt zowel het muziekeducatieproject Compositie (onder leiding van Bart van Lisdonk) als Muziektheater (onder leiding van Esther Bolte en Ineke Geleijns) vertoond. De leerlingen hebben muziek gecomponeerd onder de film 3 Misses en brengen dit live ten gehore. Muziektheater wordt gepresenteerd in samenwerking met de jeugdtheatergroep SubSub uit Almere.

Woensdagavond 21 februari staat in het teken van dans. Dit project is onder kundige leiding van Static de afgelopen maanden uitgevoerd en samengebracht tot één voorstelling in samenwerking met het Notos Quartett uit Berlijn.

Op vrijdag 23 februari treden de leerlingen van het Leerorkest op. 120 brugklasleerlingen hebben twee maanden lang een muziekinstrument te leen gekregen, muziekles gehad en thuis geoefend. Op vrijdag zijn er twee voorstellingen waarin de leerlingen het eindresultaat aan het publiek presenteren. Deze voorstellingen zijn in samenwerking met Stichting Leerorkest Almere.

Alle voorstellingen vinden plaats bij de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Esplanade 10 te Almere. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via de website van het KAF: https://kaf.nl/podium/.