Rijdende concertzaal bezoekt scholen in Almere

Voor de derde keer kwam de Classic Express van het Prinses Christina Concours naar Almere. Van 3 tot en met 7 december hebben 664 leerlingen in de bus kennis gemaakt met klassieke muziek.

Classic Express 2018

Vier scholen bezochten het optreden

De Classic Express is een van de vier projecten van het Who’s Next. De trailer rijdt door heel Nederland en is de eerste rijdende concertzaal te wereld. In Almere stond de Classic Express drie dagen bij Kunstlinie Almere Flevoland en twee dagen bij het Oostvaarders College. De bus werd gedurende deze 5 dagen door 664 leerlingen bezocht van het Arte College, Oostvaarders College, het Baken Poort en ProAlmere. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours lieten de kinderen kennismaken met klassieke muziek.

Leerlingen kregen speeddates met instrumenten

Na het bezoek aan het concert van de prijswinnaars, kregen leerlingen een speeddate met instrumenten. Zo konden ze zelf ervaren hoe het is om een instrument te spelen. In een uur speelden ze drie verschillende instrumenten onder begeleiding van een muziekvakdocent.

Erik van Binsbergen, afdelingsleider bij het Arte College, bezocht met zijn klas de Classic Express. “De leerlingen waren helemaal onder de indruk van wat ze hebben gehoord tijdens het concert. Ook over de speeddates waren ze enthousiast. Mooi om te zien hoe ze voor het eerst muziek uit een instrument krijgen”.