1e klas: Classic Express en Speeddate

Het brugklasproject bestaat uit twee onderdelen: het bijwonen van een concert in de Classic Express (45 minuten) en een speeddate met instrumenten (1 uur).

Het Prinses Christina Concours toert langs de Nederlandse scholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. De enorme trailer kan, door zich helemaal uit te schuiven, worden omgetoverd in een prachtige concertzaal! In de Classic Express spelen de jonge winnaars van het Prinses Christina Concours klassieke muziek speciaal voor alle brugklassers in Almere. Klassieke muziek uitgevoerd door leeftijdgenoten! Een succesformule die gericht is op maximale participatie van de leerlingen zodat de leerlingen zich met de jonge musici kunnen identificeren. De leerlingen hebben natuurlijk een aandeel in de uitvoering van de compositie die speciaal voor dit doel is geschreven. De muziek wordt van tevoren in de klas besproken en geoefend.

Aansluitend aan de Classic Express voorstelling krijgen leerlingen een speeddate met instrumenten. In een uur zien ze drie verschillende instrumenten, onder begeleiding van een muziekvakdocent. Er zijn extra instrumenten om uit te proberen.

Leerorkest

2015-11-06 12.51.05Ook dit jaar is het mogelijk om als brugklasser deel te nemen aan het Leerorkest. De leerlingen krijgen acht weken muzieklessen aangeboden waarbij zij een instrument mee naar huis krijgen. De lessen vinden plaats in CKV Almere.  Aan het einde van de lessenreeks wordt een gezamenlijke presentatie gegeven tijdens Who’s Next. We bieden ook de mogelijkheid voor alle brugklassers om op school deel te nemen aan het Leerorkest.