2e klas: Dans en Hedendaagse Muziek

Hedendaagse klassieke muziek actief beleven, dat kan in het dansproject dat Who’s Next aanbiedt. De structuur van de compositie, de ritmes en 2015-11-04 14.53.52de melodielijnen, worden verbeeld in een choreografie, die door de leerlingen zelf wordt gemaakt.

De Almeerse dansers en choreografen Randy Bel en Suzanne Gorter werken samen met de leerlingen aan een choreografie op muziek van hedendaagse componisten. Het eindresultaat wordt, met live muziek,  gepresenteerd in Kunstlinie Almere Flevoland tijdens Who’s Next.

De choreografen begeleiden de leerlingen in het maakproces, waarbij hun mogelijkheden en ideeën centraal staan. De dans wordt een creatie van de leerlingen zelf, waarbij de choreografen proberen het beste in de leerlingen naar boven te halen. De muziek wordt live uitgevoerd door het Ebonit Quartet, een jong saxofoonkwartet. De vier musici zullen niet alleen musiceren maar ook een rol spelen in de choreografie. Tijdens het repetitieproces komt het ensemble twee keer bij de scholieren.

Naast de 9 lessen op school wordt een generale repetitie gehouden in Kunstlinie Almere Flevoland waarna in de avond de eindpresentatie plaatsvindt.