Interview met Jaïnda: hier leer ik om samen te zingen

Jaïnda Buiter is een vierdejaars leerling van het Arte College. Ze kan prachtig zingen, zoals je in het filmpje hieronder ook kan zien. Ze doet mee aan ons project Muziektheater. “De sfeer in de groep vind ik heel goed en je bent bij Who’s Next gefocust op samen zingen”, vertelt Jaïnda.

Al vanaf haar 10e is Jaïnda met muziek bezig door zang- en pianolessen te volgen. Ze heeft al podiumervaring opgedaan op de basisschool en later later in de bibliotheek. Binnenkort mag ze op het Conservatorium in Amsterdam optreden en ze doet dit jaar ook mee met de Kunstbende.

Workshopbegeleiders Ineke en Esther zorgen ervoor dat ze elke leerling bij de groep betrekken. Ook de leerlingen die nog niet zo goed durven. “Veel mensen willen iets doen met muziek, maar durven niet. Door mee te doen aan Who’s Next krijg je hulp om je angst te overwinnen. Je doet het samen en dat is minder eng. Bovendien krijg je dan de kans om te ervaren hoe het is om op te treden.”

Hoewel ze zelf meer jazz- en popmuziek speelt en luistert, vindt ze klassieke muziek ook geweldig. “Vroeger vond ik klassieke muziek maar sloom, maar nu ik meer met klassieke muziek bezig ben en de theorie leer, word ik beter in de techniek. Ik herken meer en meer en dat maakt het zo leuk”, zegt Jaïnda.

Nieuws