Educatie-projecten van Who’s Next

Who’s Next biedt een complete leerlijn met klassieke muziek

Who’s Next is een uitdagend, jaarlijks terugkerend jongerenfestival waarin klassieke muziek gepresenteerd wordt voor en door jongeren. Who’s Next richt zich op jongeren tussen 12 en 18 jaar en heeft als doelstelling om actieve en passieve beleving van klassieke muziek bij deze doelgroep te versterken.

20151107_154358

Speciaal voor scholen in Almere is een educatieprogramma ontwikkeld dat bestaat uit verschillende onderdelen, afgestemd op leerlingen van verschillende leeftijden. De verbindingen die Who’s Next legt tussen de deelnemers en professionele musici en jong talent maakt het tot een bijzonder evenement.

De leerlingen komen in contact met muzikale talenten van hun eigen leeftijd en werken met dans en zang. Negen weken krijgen ze les op hun eigen school, waarbij zij toewerken naar een voorstelling die tijdens het festival in de Grote Zaal van Kunstlinie Almere Flevoland wordt gepresenteerd.

De leerlijn ziet er als volgt uit:

Leerjaar 1: Classic Express – muziekvoorstelling, instrumenten speeddates en Leerorkest

Leerjaar 2: Dans – beleven van en bewegen op muziek

Leerjaar 3: Koor en Muziektheater – zingen, spelen én presenteren

Geïnteresseerd en wil je meer weten over de mogelijkheden binnen jouw school? Bekijk deze factsheet.

Voor de educatieprojecten wordt samengewerkt met o.a. Collage, Prinses Christina Concours (Classic Express), Kunstlinie Almere Flevoland, CKV Almere en diverse musici en artiesten.

Uit ons archief: