1e klas: Classic Express en Speeddate

Het brugklasproject bestaat uit vier onderdelen: voorafgaand aan het festival omvat dit het bijwonen van een concert in de Classic Express (45 minuten), een speeddate met instrumenten (1 uur) en gedurende het festival het bijwonen van een symfonisch concert in Kunstlinie Almere Flevoland.

20150909_135150Het Prinses Christina Concours toert langs de Nederlandse scholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. De enorme trailer kan, door zich helemaal uit te schuiven, worden omgetoverd in een prachtige concertzaal! In de Classic Express spelen de jonge winnaars van het Prinses Christina Concours klassieke muziek speciaal voor alle brugklassers van Almere. Klassieke muziek uitgevoerd door leeftijdgenoten! Een succesformule die gericht is op maximale participatie van de leerlingen zodat de leerlingen zich met de jonge musici kunnen identificeren. De leerlingen hebben natuurlijk een aandeel in de uitvoering van de compositie die speciaal voor dit doel is geschreven. De muziek wordt van tevoren in de klas besproken en geoefend.

Aansluitend aan de Classic Express voorstelling krijgen leerlingen een speeddate met instrumenten. In een uur zien ze drie verschillende instrumenten, onder begeleiding van een muziekvakdocent. Er zijn extra instrumenten om uit te proberen. Tenslotte worden alle leerlingen  verwacht voor een concert tijdens Who’s Next in Kunstlinie Almere Flevoland op maandag 19 februari.

2015-11-06 12.51.05

Leerorkest

Ook dit jaar is het mogelijk om als brugklasser deel te nemen aan het Leerorkest. De leerlingen krijgen acht weken muzieklessen aangeboden waarbij zij een instrument mee naar huis krijgen. De lessen vinden plaats in CKV Almere.  Aan het einde van de lessenreeks wordt een gezamenlijke presentatie gegeven tijdens Who’s Next. Dit jaar bieden we voor het eerst ook de mogelijkheid om op school voor alle brugklassers deel te nemen aan het Leerorkest.